Over mij

WP_20141123_09_40_01_Pro“Iedereen woont wel ergens, maar geen mens zo overal als wij hier in het Noorden van dit Antwerps heelal”. Het is een prachtige regel van dichter Stijn Vranken, die perfect weergeeft waarom ik graag woon in 2060 Antwerpen. Deze blog is een plek om commentaar te geven bij actualiteit, bijzondere of net heel alledaagse zaken die ik meemaak.

Ik ben vader van twee dochters, overtuigd Antwerpenaar, radicaal pragmatisch of pragmatisch radicaal, maar vooral behoorlijk optimistisch. Ik hou van muziek, film en boeken die verwijzen naar de wereld waar we in leven. Hoe subtieler, hoe liever. In mijn vrije tijd ga ik graag lopen, fietsen en zwemmen – liefst 1 à 2 keer per jaar alledrie na elkaar. Tijdens de werkuren en daarbuiten ben ik directeur van 11.11.11. Je vindt hier echter geen uitgebreide samenvatting van de standpunten van onze organisatie, laat staan van de hele Noord-Zuidbeweging. Dit is een persoonlijke blog.

Dikwijls zal dat commentaar gekleurd zijn door een internationale bril. Hoe kleiner de wereld wordt, hoe belangrijker internationaal nieuws. En dus wordt het meer dan ooit nodig om lokale gebeurtenissen te bekijken vanuit een globaal perspectief. Of omgekeerd.