Training & campaigning

Hoewel iedereen daar wellicht anders over denkt, merk ik dat het werk van een politicus eigenlijk nooit af is in campagnetijden. Er is altijd wel een debat waar je naartoe kan gaan, een affiche die weggebracht moet worden, een huis-aan-huisbezoek dat afgelegd kan worden, een partij meet-up,… Elke handdruk is een stem, elk contact een mogelijke stem. Althans, zo zegt men toch. En niet te vergeten: daarbuiten kan je nog wat op social media bezig zijn. Fijn, boeiend, maar voor je het weet zit je in een vreemd soort tunnel.

Om dat te vermijden wil ik me na de verkiezingen inschrijven voor de kwart triatlon op 23 juni in Antwerpen. Niets beter dan een tweede tunnel creëren om uit de eerste tunnel te komen. Vorig jaar liep ik die triatlon nog uit in 2u14m. Ik maak me geen illusies, na zo’n verkiezingsvoorjaar zal ik die tijd nooit kunnen verbeteren. Maar ik ken mezelf goed genoeg, ik durf niet in mijn zwempak in het Napoleondok duiken als ik niet een heel klein beetje getraind heb. Dus is het zaak om tot 26 mei de basisconditie te onderhouden.

Geen geringe uitdaging om training and campaigning te combineren. Gelukkig vroeg Groen me om mee te doen met de 10 miles vandaag, zodat de tunnels toch een beetje samen komen. Ik wil het parcours uitlopen in een goed basistempo en mik op een eindtijd van 1u20m. Dan kan ik de komende weken daar op verder bouwen. Vraag me nog niet hoe…

prev
next